Комисијата за заразни боилести ќе (пр)(оцени дали, како и во изминативе години, целодневна настава ќе посетуваат децата од најмалите одделенија.

Целодневен престој досега посетуваа децата од прво до трето одделение

Министерот за здравство, Венко Филипче и министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска вчера имале состанок за целодневната настава, односно за бројката на децата чии родители имаат потреба нивните деца да останат во училиште и по завршувањето на часовите.

Тој за во понеделник најави одлука која ќе зависи од бројот на децата и училиштата.

„Анализата на бројката е направена, во текот на викендов ќе ја разгледува Комисијата за заштита од заразни болести за во понеделник на работен состанок да донесеме одлука…, вели министерот.