Крајот на својот говор во Собранието кој беше попречуван од вувузели премиерот Димитар Ковачевски до заврши на начин неприфатлив за Македонците како конститутивен елемент на македонската држава.

Кревајќи ги рацете во вис премиерот порача да живеат граѓаните и Република Северна Македонија.

Од неразбирливи причини тој не ги спомена Македонците.

Expres.mk го објавува видеото од овој момент но се оградува од речникот кој се користи во коментарот на видеото кое е достапно.