Профил на Твитер кој е познат како непријателски настроен кон лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и неговата партија признава дека со вчерашното присуство на Мицкоски во Благоевград на отворањето на клубот на Македонците во Бугарија, владеачката СДСМ доживеала голема политичка мизерија во која премиерот Ковачевски наликувал на политичко џуџе.

Ковачевски ниту некој негов министер од СДСМ не се појавија во Благоевград за да им дадат поддршка на Македонците во Бугарија.


,,Иако воопшто не го почитувам Мицко, а не ги сакам баш вемерофците, денес направија сдс да личи на гоблинска секта, а Таче на политичко џуџе”, пишува непочитувачот на ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски.

Поддржувачите на опозицијата потегот на Мицкоски го оценуваат како голем.

Мицкоски во Благоевград беше цел на вербални напади од бугарски радикали кои беа спречени од полицијата да сторат и физичко насилство кон лидерот на македонската опозиција.

Бугарската полиција спречила физички напад на бугарски националист врз Мицкоски (ВИДЕО)