Не е само историјата, Царовска планирала да го спојува и македонски јазик

Професорката Јасна Котеска открива фрапантен план кој таа го нарекува “Таен државен удар”. Во својата информација на социјалните мрежи професорката објавува дека концептот на Царовска требало да купи време додека да бидат изработени учебници по бугарски терк но и дека со новата стратегија за образованието на Филолошкиот факултет при УКИМ требало да се воведат две … Продолжи со читање Не е само историјата, Царовска планирала да го спојува и македонски јазик