Професорката Јасна Котеска открива фрапантен план кој таа го нарекува “Таен државен удар”.

Во својата информација на социјалните мрежи професорката објавува дека концептот на Царовска требало да купи време додека да бидат изработени учебници по бугарски терк но и дека со новата стратегија за образованието на Филолошкиот факултет при УКИМ требало да се воведат две научни гранки а предметот македонски јазик би бил дел од овие гранки.

“Да сумирам.
1. Мила смислила 10-то летка без науки додека дојдат бугарските учебници по историја.
2. На Филолошки без писмен допис се планирале две научни гранки: лингвистика и литература, ама македонскиот да бил тек дел од гранките.

Ова е тоа што го викаат таен државен удар?”, пишува професорката Јасна Котеска во врска со активностите на министерката Мила Царовска за реформи на образованието.

Предходно МОН најави дека на идната јавна дебата трае до 20 јануари а во не а нема да бидат прифатени сугестиите од стручната јавност кои се критички настроени кон концепцијата на министерката Царовска.

Најнова вест

Сите знаат кој е човекот кој имал контакти со десетици должници на банката кои не ги враќале кредитите

Костовски: Гувернерката работела по налог на моќник за “смрт” на Еуростандард