Не е „рајхт“, туку е Рајх!

Голем број реакции на социјалните мрежи предизвика радио-интервјуто за Канал 77 на премиерот Зоран Заев во кое зборува за учеството на Бугарија во Втората светска војна.

Меѓу другото, и поради непознавање или грешка во изговарање на терминот „Третиот Рајх“.

„Mисли дека е „РАЈХТ“!!! Сфаќате ли каков лик преговара за историја“ е еден од коментарите на Фејсбук.

Видеото на следниот ЛИНК.