Рускиот опозициски лидер Алексеј Навални, за кој се тврди дека бил труен со „новичок“ на Инстаграм постираше прва фотографија од болницата во која се опоравува, јавија германски медиуми.

Во првата изјава за јавност тој вели дека сега може одново да дише самостојно беза помош на апарати.