Народот веќе не трпи, тепачка за ДУП-от на Карпош

Откако граѓани на населбите Трнодол и Жданец ги обвинија општинските власти во Карпош дека прават притисоци и манипулации со Деталниот урбанистички план се случила тепачка и пцуење кои ги регистрирала камерата на А1он.

Граѓаните се против обидот на градоначалникот на Карпош Стефан Богоев да наметне промена на ДУПот со што ќе се влошат условите за живот но и безбедноста на општината.

Целата информација на овој ЛИНК