Најнов гаф: На кој народ му припаѓа Заев? (ВИДЕО)

Премиерот Заев во нова вербална авантура избегнувајќи да ја употреби придавката македонски претставувајќи го македонскиот народ како мултиетнички.

Во говорот при добивање на награда во Сараево тој искажува во исто време и политичка, правна и логичка небулоза.

Мултиетнички можат да бидат државата или општеството но народот може да биде само Македонски, Турски, Албански, Српски….

https://www.facebook.com/naletdasestorite/videos/719939645194267/?sfnsn=mo&d=n&vh=e