Најголемата македонска партија ВМРО-ДПМНЕ денеска со одлука на своите органи донесоа одлука да ја поддржи кандидатурата на Данела Арсовска актуелен претседател на Сојузот на стопански комори.

На прес конференција лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ги објавува сите причини зошто е поддржана Арсовска.

Една од главните причини зошто Арсовска треба да биде градоначалничка на Скопје е нејзиниот капацитет да ги обедини сите Скопјани без разлика на разликите.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/videos/548701863108281/