Стефан Влахов Мицов како ,,Бугарска работа” го оценува односот на Васко Ефтов кон него во интервјуто кое што тој предвреме го напушта.

Дали Влахов Мицов го обвинува Ефтов за директно спроведување на бугарски налози или само дава оценка за начинот на кој новинарот се однесува со него не е јасно од снимката во која се гледа како интелектуалецот кој беше малтретиран во Бугарија затоа што е Македонец ја напушта емисијата ,,Во Центар”.