„Во Македонија има непишана забрана за критика на ДУИ.Можеш да ја критикуваш било која политичка партија и да бараш одговорност од високите функционери кои доаѓаат од таа партија.

Освен кога станува збор за ДУИ и функционерите кои доаѓаат од ДУИ.

Другите партии го толерираат тоа“ објавува професорката Мирјана Најчевска на Фејсбук.