Професорката Мирјана Најчевска реагира на последниот повик од Софија, овој пат од лидерот на „Има таков народ“, Слави Трифонов, да се стави ново ветро за Македонија во ЕУ по инцидентот со самоосвестениот „бугарин“ Беќир Кадриоски од струшко Лабуништа.

Трифонов бара вето за Македонија бидејќи „бил истепан Северномакедонец со бугарска самосвест“

Еве вака при секоја тепоачка на криминалци или неисполнување на некој хир на Бугарија ќе се бара враќање на ветото.

А, ние нема да имаме каде да мрдаме заглавени на пола пат со веќе направени премногу отстапки кои не може да ги занемариме“, објави на Фејсбук Најчевска.