Абе ќе умрам, сè што рекоа порекоа, коментира професорката Мирјана Најчевска, по веста дека дел од помалите партии во владејачката коалиција ќе бараат министерства без ресор за нивните кадри, откако Заев му вети едно такво место на Гаши.

Нели голема администрација-ја дополнија, нели многу министерства-ги надополнуваат, нели преголем буџет-го зголемија, нели исечени дрвја – ги досекоа.

Двојкашите со минус ги заменија кецарошите. И веднаш прејдоа во понављачи, вели Најчевска.