Да дадеш отворена поддршка на Мерко е исто како да ни плукнеш право во лице на сите нас кои се уште мислиме дека во Македонија барем се прават обиди за поставување на темелите на владеењето на правото, пишува на фејсубук професорката Мирјана Најчевска, партија Твоја.

Најчевска додава:

Срамно дечки, срамно и жално, вели таа.

Денеска лидерот на СДСМ Зоран Заев рече дека на овие избори за вториот круг партијата ќе му даде поддршка на Рамиз Мерко, кандидат од ДУИ и покрај тоа што предходно имал забелешки за него.