Над шест илјади текстилци на принуден одмор

Над 6.000 текстилни работници во земјава од вчера се на колективен одмор, бидејќи компаниите каде работат не можат да функционираат без субвенции од државата.

Тие го чекаат петтиот антикризен пакет кој е блокиран во Собранието.

„Работниците се пуштени на одмор, користат две недели од годишниот одмор за 2021 година“, вели претседателот на Организација на работодавачи, Ангел Димитров.

Поради карантините во повеќе европски држави, посебно Германија, во моментов конфекциите кај нас немаат нарачки за облека.