На СЗО „малку ѝ е“ оваа пандемија со која не се справи – најавува други

Шефот на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејесус, предупреди дека земјите мора да се подготват за идни глобални здравствени кризи. Според него Ковид-19 нема да биде последна пандемија или последна глобална здравствена криза. „Не знаеме каква ќе биде следната здравствена криза, но знаеме дека ќе дојде. И мора да бидеме подготвени“, нагласи тој. Песимизмот … Продолжи со читање На СЗО „малку ѝ е“ оваа пандемија со која не се справи – најавува други