На продажба првиот „Твит“ – понудите стигнаа до 2,5 милиони долари

Шефот и основачот на Twitter, Џек Дорси, одлучи да го продаде првиот твит, напишан во март 2006 година.

„Само го поставувам мојот твитер“, гласи првиот твит објавен некогаш на популарната социјална мрежа, кој беше понуден како дигитален спомен на страницата „Valuables by Cent“.

За само неколку минути, понудите достигнаа дури 100.000 американски долари.

За време на пишувањето, максималната понуда е 2,5 милиони долари.

Купувањето не значи дека твитот ќе се пренесе на профилот на купувачот. Сè уште останува на оригиналниот профил на Twitter, но клиентот добива потпишан дигитален сертификат со метаподатоците на оригиналниот твит.