На непуштен автопат, патарина му кројат

Одлука за висината и начинот на наплата на надоместот за употреба на пат – патарина, донесе Владата на вчерашната седница, според која ќе се градат нови три патарини на македонските патишта.

Одлуката се донесува заради воведување наплата на патарина на новите автопатни правци Миладиновци – Свети Николе и Свети Николе – Штип како и на Демир Капија – Гевгелија,