На Дрисла ќе завршат 300.000 вакцини!?

Empty vials of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine lie in a box during a vaccine campaign at the Vaccine Village in Ebersberg near Munich, Germany, Saturday, May 15, 2021. (AP Photo/Matthias Schrader)

На депонијата Дрисла во Скопје до крајот на февруари 300.000 дози од Фајзер вакцините ќе мора да бидат уништени како медицински отпад поради поминат рок на траење, дознава МКД.Мк.

Од Министерството за здравство велат дека деловна тајна е податокот за тоа колку чинеле вакцините кога се набавиле и колку ќе чини уништувањето.


Опфатот на вакцинирани лица во Македонија со две дози е 41 отсто. 128 илјади лица примиле трета доза од вакцината.