Бугарски возачи се расправаат и ги пцујат македонските полицајци и цариници на граничниот премин Деве Баир.

Бугарите не дозволуваат да им биде извршена контрола на возилата. Бугарите со недолични зборови се караат со македонските полицајци на Деве Баир.