На 103 години почина и вдовицата на Кирк Даглас

Вдовицата на легендата на американскиот актер Кирк Даглас, Ана Даглас, почина на 103-годишна возраст.

Филантроп и публицистка таа почина во нејзиниот дом во Беверли Хилс што го споделуваше со нејзиниот сопруг 66 години.

Кирк Даглас почина во февруари 2020 година на 103 годишна возраст.