Му го прекинаа медениот месец, разрешен реисот на ИВЗ

По итната постапка за смена со двотретинско мнозинство од муфтиите на Исламската верска заедница (ИВЗ) донесена е одлука за разрешување на реисот Сулејман Реџепи од функцијата.

До подготвување на нови избори, вршител на должноста ќе биде гостиварскиот муфтија.

Одлуката стапува на сила од денеска.

Реисот Сулејман Реџепи пред три дена прогласи победа против коронавирусот откако претходно се ожени со 50 години помлада невеста.