Мухамед Зекири нов генерален секретар на Владата

Мухамед Зекири е избран за генерален секретар во Владата.

Одлуката е донесена на последната владина седница, одржана денеска.

Зеќири бил една од опциите за оваа функција, откако Дамјан Манчевски ја одбил понудата да го замени Драги Рашковски на ова место.