Во моментите кога во кадарот на преносот на Македонската Телевизија од Мечкин Камен се појави владината делегација почнува музика во фон.

Поради музиката која оди во позадина на преносот кој го прави новинарот на МТВ Миле Ристевски не може да се чуе најјасно какви се реакциите на присутните гости.

Сепак и покрај гласната музика во фон сепак во преносот се слушаат и аплаузи и свирежи.

Подоцна откако делегацијата која ја предводи премиерот Ковачевски минува покрај граѓаните МТВ ја запира музиката што оди во фон.

Овој дел од преносот кога доаѓа Ковачевски е по 9 минута од видеото