Учесникот во протестите против францускиот предлог пред Собранието со легендарната реплика „не може да ме попиташ, може да те пошљакам“ доби силна конкуренција од друг Македонец, исто така демонстрант и со исто така антологиски настап пред бугарска телевизија, од кој снимката е хит на Твитер.