Еден кандидат не сака да седне на столчето затоа што друг од телевизијата бил претставен како доминантен гостин, една кандидатка бара шпионите соработници на тајните служби да се потпишат на иницијатива за лустрација а водителката целосно ја загуби контролата.

Бугарска претседателска дебата со кандидати кои не успеаја да влезат во вториот круг.