ММДЧП: Виножито пред 12 години го предупреди Нимиц

Македонското меѓународно движење за човекови права потсетува дека пред 12 години Македонците во Грција предупредија на опасноста за бришење на македонскиот идентитет.

“Политичката партија на Македонците во Егејска Македонија, Виножито, уште во 2007 година го предупреди Метју Нимиц дека Грција, со своето барање да се смени името на Република #Македонија, се обидува да ги избрише Македонците од лицето на Земјата”, пишува ММДЧП.

Прочитајте повеќе на овој линк (на македонски) –

http://mhrmi.org/vesti/2007_november05_e-rainbow-warns-nimetz-about-greek-nationalism