Новинарот и директор на Канал 5 телевизија Иван Мирчевски во знак на протест за цензурата на стиховите со Гоце Делчев и ,,фашистичката крв која се лее”, преку професионалната мрежа LinkedIn ја отпеа оригиналната верзија на легендарната македонска песна ,,Во борба, во борба”

За време на прославата на Илинден во изведбата на песната намерно беа изоставени стиховите во кои се споменува Гоце Делчев и фашистичката крв која се лее, најверојатно во обид на владата да не предизвика гнев во Бугарија.

Мирчевски песната во ,,лесна” верзија им ја пее на министерката за култура Бисера Костадинова Стојчевска и на директорот на Македонската опера и балет Васо Ристов.

Изведбата на Мирчевски на овој линк

https://www.linkedin.com/posts/ivan-mircevski-8a037b96_macedonia-partisans-incombat-activity-6961236049075286016-AWjM?utm_source=linkedin_share&utm_medium=android_app

Повеќе за скандалот во Крушево

Скандал на владината прослава во Крушево – исчезнаа строфи со Делчев и фашистичка крв (ВИДЕО)

Последна вест

Нови детали за тешкиот безбедносен инцидент во објект на македонската армија

Целта на мистериозниот дрон биле објекти во касарната на АРМ во Кичево