Министерот за транспорт Благој Бочварски одбива да преземе морална и политичка одговорност за хаосот со лиценците на Беса Турс по погибието на 45 македонски патници во Бугарија.

Неговото однесување афористичарот и карикатурист го преточи во карикатура со министерот.


За тие што не го следат Седо Перо и неговите приказни на македонската политичка и општ ставена реалност во прилог неговиот Твитер профил: