На прес конференција во чест на празникот 30 години од формирањето на македонската армија која е формирана како Армија на Република Македонија министерката Славјанка Петровска до максимум ги елиминирање зборовите македонска, Македонија па дури и Северна Македонија.

Иако слободно може да каже дека се работи за македонска армија Петровска само во еден момент кажа дека се работи за Армијата на Северна Македонија погрешно нарекувајќи ја армијата која кога беше формирана, Македонија немаше ниту С од северна.


Петровска но и нејзината советничка која ја најави на говорницата освен во единствениот случај со северна, постојано зборуваа за ,,армијата” без да кажат за чија армија се работи.

Видеото на линкот

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=829972384651991&id=359477174168894