Твитерџија го разобличи кандидатот на СДСМ за градоначалник на Прилеп, Горан Сугарески, министер за транспорт и врски во Владата што ја преименува Република Македонија, кој на денешната 15-годишнина од смртта на поетот и писател Петре М. Андреевски „се сети“ на авторот на „Пиреј“, за кој „голем срам е, ести голем, ако останеме без нашето име“?!