Милески до Коста Петров: Мрш бе г… о едно предавничко

Македонскиот активист и еден од основачите на организацијата “Македонски национален совет” Роберт Милески оштро реагираше на изјавата на потпретседателот на СДСМ Коста Петров за Преспанскиот договор.

“Преспанскиот договор е реалност, гаранција за иднината, а тие што не го прифаќаат ја загрозуваат иднината на земјата, нашата иднина, иднината на нашите деца. Преспанскиот договор е храбар чекор, по кој ќе следува тој квантен скок, кон иновативности и нови технологии, бидејќи ние имаме 10 годишна визија за тоа како ќе изгледа земјата и по што ќе биде позната”, истакна потпретседателот на СДС Коста Петров.

“Мрш бе г…о едно предавничко”, напиша Милески и додава дека му е криво што Коста Петров не му е во близина за да
“може да го плукне в лице овој шарлатан”.