Професорот Владимир Милчин поранешен прв човек на Фондацијата „Отворено општество“ на Сорос не верува дека ќе профункционира „метлата“ во институциите што ја најави премиерот Зоран Заев веднаш по претседателските избори.

„И да ја примил и разбрал премиерот пораката дека треба да има голема „чистка“, не сум убеден дека ист фидбек добивме и од коалициониот партнер ДУИ.

Една реална самокритика не слушнав досега“’, вели Милчин во гостувањето во „Само вистина“ на Канал 5.

https://www.facebook.com/Kanal5Televizija/videos/330553301188675/