Сите обвинети за случајот Таргет-Тврдина според судечкиот совет на скопскиот кривичен суд се виновни за делата за кои се товарат од Јавното обвинителство.

Екс шефот на УБК кој се товари за организирање на злосторничко здружување и други две дела кој се соочуваше со вкупна казна од 13 години доби единствена казна од 12 години затвор.

Екс министерката во МВР Гордана Јанкуловска доби 4 години.