Очевидци тврдат дека МВР ги провеуав сите возила кои се движат кон косовската граница во близина на селото Визбегово.

При проверката на возилата кои се движат кон косовската граница мораат сите запрени возачи мораат да ја отворат петтата врата односно багажниците.

Проверките се случуваат откако МВР вечерва на две локации не можела да го пронајде екс шефот на УБК кој се соочува со затворска казна од 13 години.