Пет години по несреќата при скијање на Француските Алпи кога претрпе тешки повреди на главата  Михаел Шумахер – станал од кревет.

По несреќата на 29 декември 2013 Оттогаш, легендата на германскиот Формула 1 долго време е изолиран и во коматозна состојба, а неговото семејство дава внимателни информации за неговото здравје.

Според „Express.uk“, Шумахер наводно веќе не е врзан за кревет, може накусо да станува без подршка од апарати.

 

 

 

 

 

Светскиот шампион во Формула 1, добива посебен третман во неговиот дом во Женева, кој е претворен во болничка единица.

Имаше извештаи дека неделниот трошок за оваа хоспитализација е над 60.000 евра!

Покрај него се неговата сопруга, Корина, и нивните две деца.