Мицковски: Тераат кампања „Ние сме Европа, а скандали се нижат

„Од Онкологија се имаат случено најмалку уште 2-3 јаки скандали и неколку попратни и потенцијални.

Амнестија преку измени на КЗ со европско знаменце,


незаконско финансирање на ДУИ,

тендерот за Еуровиа за ОБСЕ,

Еуровиа во Бехтел и Енка,

Де Кока во Мепсо,

фирма вмешана со Рашковски добива поскап тендер,

дубиозен нов закон за амнестија по скратена постапка.

Се’ ова во рок од 2 недели, коментира на Фејсбук новинарот Ивор Мицковски

„И има му*оњи да трошат пари за кампања НИЕ СМЕ ЕВРОПА, голтари да бранат неодбранливи законски измени, будали да објаснуваат како уште уставните и се оправивме.

Нема оправање со никој од вас, ни на власт, ни во опозиција, ни со квази граѓанство/нво/експерти, исто тешко с*ање сте сите вие и вашите апологетчиња“, вели новинарот.