Мицковски: Кампања за 80.000 евра во ветер

Новинарот Ивор Мицковски сериозно се сомнева во ефектите од најавената кампања на владата под слоганот „Ние сме Европа“ во која ќе ги убедуваат граѓаните дека на земјава и се нужни уставни измени за да го продолжи патот кон ЕУ:

„Да плаќаш кампања со народни пари кога одлично знаеш дека 80% од народ се противи на твоите насилнички и наметливи предлози, е фрлање на пари во ветер.


И демек со кампања граѓаните ќе влијаеле врз пратениците?

Абе не си праите бајрам на умот, знаете како пројдоа уставните прошли пат, со лаги, закани, уцени и амнестии.

Болје држете се до тоа, и онака за друго не ве бива.

Или организирајте едно од мировните концертчиња на Груби, може тоа ќе упали“, објави на Фејсбук Мицковски.