Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, го честита големиот празник 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба.

23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба. Денот кога е формирана македонската револуционерна организација, подоцна ВМРО, која е константа на борбата на македонскиот народ за слобода и независност на Македонија. Ако во една реченица треба да се опише таа херојска епопеја на подеми и падови, неспорно е да се каже дека денес славиме 129 години ВМРО, борба за Македонија која трае! Честит празник Македонијо! – вели Мицкоски во честитката.