Мицкоски по протестот објави животни трагедии за кои не смее да се молчи (ВИДЕО)

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски по вчерашниот антивладин протест објавува видео со животни трагедии поради кои не смее да се молчи.

,,Премногу е поради корупцијата.
Премногу е поради распаднатото здравство.
Премногу е поради врските во институциите, аферите, селективната правда, поточно неправдата за секој еден граѓанин.
Поради чекањето.
Премногу е поради предавствата, поради лошите договори и поради понижувањата. Поради луѓето кои невини седат по затворите и луѓето кои виновни не се во затворите.
Поради поскапувањето.
Поради одземената иднина.
И затоа се потребни промени.

Заедно да се бориме и да се избориме за крај на оваа мрачна ера на криминал и предавства која го носи потписот на СДСМ!”, објавува Мицкоски приложувајќи видео.

За видеото кликнете на овој линк

https://fb.watch/dKHIF_H8mA/