Меѓу загинатите во сообраќајната несреќа во Бугарија се и два брачни пара од Дебарско, брифираат извори во општина Дебар.

И тие како и другите 45 загинати заминале на продолжено викенд патување во Турција преку агенцијата Беса Транс.

Еден од починатите е полицаец во дебарската полициска станица.