Медведев: Само капитулација на Киев може да донесе мир!

Она што навистина и треба на Украина е капитулација која би можела да го отвори патот за мир.
Сепак, ниту Вашингтон ниту Киев не го сакаат тоа“, изјави заменик-претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација Дмитриј Медведев, цитиран од ТАСС.

На напатениот народ во рововите на поделената земја навистина им треба само предавање кое можеби ќе го отвори патот кон мирот.


Според него, контраофанзивата во Киев испраќа илјадници несреќни луѓе на колење.

Бајден бара уште 13,7 милијарди долари помош за Украина

Во врска со најавената нова воена помош на Вашингтон за Украина, Медведев рече дека тоа се многу важни пари за елитата на Демократската партија на САД и нејзините потчинети во ЕУ.

Митот за големата контраофанзива го поддржува митот за големата доларска економија, додаде тој.