Повеќе медиуми блиски на СДСМ објавија дека кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на Општина Гази Баба е осудено лице.

Веста за наводниот осуденик кандидат за пренесоа медиуми кои важат за блиски на СДСМ но без да го објават документот според кој кандидатот за Гази Баба го нема во судската евиденција на осудени лица.

Според документот од судот изваден пред 12 дена кандидатот Бобан Стефковски не е осудуван.

Во исто време медиумите на СДСМ молчат за кандидатот на оваа партија во Аеродром кој е осуден за нанесување на тешки телесни повреди.