Во група на Вибер, во која има 7.000 матуранти, се разменуваат одговори и заеднички ги решаваат матурските тестови по англиски јазик, објави „Прес24“.

Денеска се полага вториот експтерен испит. 


Според податоците на Државниот испитен центар, како и во минатите години најмногу пријавени (13 922) има за испитот по англиски јазик.