Маричиќ: Обвинителството, судовите и Централен регистар можат да го забранат клубот „Цар Борис Трети“ (ВИДЕО)

Вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ на прес конференција со евроамбасадорот Гир призна дека државата има законски механизми со кои може да го затвори фашистичкиот клуб во Охрид именуван според бугарскиот Цар Борис Трети.

Според Маричиќ и Јавното обвинителство, судовите и Централниот регистар имаат законски можности да реагираат во врска со името на фашистичкиот клуб во Охрид.

Вицепремиерот вели дека Централниот регистар веќе води конкретни чекори во тој правец.

Предходно екс началникот во МВР Љубомир Ѓурчевски во емисијата Заспиј ако можеш откри конкретен член во законот за кривична постапка по кој може да се забрани клубот во Охрид.

Екс началник во МВР открива по кој член во законот може да се затвори фашистичкиот клуб во Охрид

Повеќе за ова прашање од Маричиќ во видеото од пред 42 минута