Малиот Марко од Охрид ќе плива ултрамаратон од 64 километри

Тринаесетгодишниот охриѓанец Марко Пејчиновски денескаќе се обиде да преплива 64 километри во водите на Охридското Езеро од Охрид до Свети Наум до Струга и назад до Охрид.

Ултрамаратонопт, кој е посветен на поддршката на лицата со ретки болести, ќе почне во 15 часот од кај Градското пристаниште во Охрид, а предвидено е кружната патека преку езерото да ја заокружи утревечер на истото место.

Марко Пејчиновски, кој и самиот има здравствени проблеми, направи подвиг кога го преплива Охридското Езеро од Свети Наум до Охрид и е најмлад пливач кој ја препливал таа делница.

Извор: Плусинфо