Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски кој неодамна го врати орденот добиен од Красимир Каракачанов, вели дека не постои Македонец кој ќе се согласи да му се избрише историјата.

Во гостување на 24 ТВ, Димитриевски вели дека е апсурдна сегашната реторика на министерката Екатерина Захариева.

Во однос на најеното бугарско вето, вели дека „Македонија е физички во Европа и дека Бугарија ќе ја сфати тежината на тоа што значи да се стави вето.