Уредникот на Радио Лидер Љупчо Златев објавува емаил преписка со Советот за етика во медиумите (СЕМ) од каде бараат реакција за пријавата од Агенцијата за разузнавање во врска со можен случај на корупција во кој се инволвирани сопругите на директорот на АР Ерлод Муслиу и вицепремиерот Фатмир Битиќи.

СЕМ од Златев бара да даде објаснување за текст во кој се цитира Горан Момироски од емисијата Заспиј ако можеш.

Во одговорот Златев одговара дека тој не може да одговара за етички прекршок за изјава дадена од друг човек во сликарот од Момироски.

Во емаилот Златев по грешка ја испраќа и сексуалната фраза fu*k off (од***ете) за која подоцна во друг емаил се извинува и објаснува дека е грешка односно момент на слабост кога го напишал тоа што го помислил во моментот за барањето да се правда за туѓа изјава.


Од ѕвездите до калта за пола година

Човекот што ги водеше до лани ги ,,погреба” македонските евроинтеграции