Македонски политичар ја навредува Македонија и се заканува со вето на бугарска телевизија.

Ова го прави Петар Колев лидер на македонската политичка партија ГДУ која на последните парламентарни избори во земјава освои околу 2 илјади гласа.


Колев го фали Францускиот предлог затоа што тој и дава можност на Бугарија десетина пати да и стави вето на Македонија која според него не почнала со преговори за членство во ЕУ.

„Македонија е последен остаток од комунизмот, голема колку два софиски кварта“
„Францускиот предлог го пишуваше Генчовска и е добар за Бугарија зошто може да им ставаме вето десетици пати“

Колев и водителката во севдах кон Македонија. Brought to you by Taxe Kovaxevski (Подготвено за вас од Димитар Таче Ковачевски) е коментарот на Богдан Илиевски на ставовите на Колев кој иако живее во Македонија кога вели ,,ние” мисли на Бугарија.